menu
  • Je offertelijst is leeg
Offerte wijzigen
Maat
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Behandeling
Prijs
Dikte
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Geschikt voor oprit
Materiaal
Krasvastheid
Kleurvastheid
Onderhoudsgemak

Tuintegels

Tuintegels zijn een mooie toevoeging aan een moderne, onderhoudsarme tuin. Bij GSB Tuinmaterialen hebben we een breed aanbod met verschillende soorten tuintegels. Hier vind je ongetwijfeld de tegel(s) die het beste past in jouw tuin. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Tuintegels kopen bij GSB

Bij GSB Tuinmaterialen hebben we veel verschillende soorten tuintegels. Je vind ons uitgebreide aanbod op onze website, maar ook in onze winkels. Verspreid door Nederland hebben we 19 vestigingen waar je terecht kunt voor alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van jouw tuin. Heb je een tuintegel gevonden die jou aanspreekt? Vraag dan een offerte aan via onze website óf koop de tegels direct in een van onze winkels.

Welke tuintegels voor mijn tuin?

Welke tuintegels het geschiktst zijn voor jouw tuin, hangt van verschillende factoren af. We beginnen met de allerbelangrijkste: wat vind je mooi? Welke stijl wil je in je tuin of op je terras? En heb je bijvoorbeeld al tuinmeubels waar de tegels bij moeten passen? Daarnaast is het goed om na te denken over de tijd die je bereid bent om te besteden aan het onderhouden van je tuin(tegels). Tot slot is een andere belangrijke factor natuurlijk de prijs.

Tuintegels van beton

Betontegels zijn waarschijnlijk de populairste tegels voor tuin en terras. Deze tegels worden gemaakt door beton uit te laten harden in een mal. Daarbovenop komt dan een toplaag die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. Wanneer je voor betontegels gaat, heb je dan ook een zeer ruime keuze in kleuren en patronen, waardoor er altijd wel een tegel te vinden is die perfect in jouw tuin past. Daarnaast zijn betontegels relatief goedkoop. Een nadeel is dat de tegels vaak van lagere kwaliteit zijn dan bijvoorbeeld keramische tegels. Ze gaan minder lang mee en vragen meer onderhoud. Er zijn wel verschillende manieren om de kwaliteit van de tegels te verhogen, maar dat heeft uiteraard ook weer invloed op de prijs. Een voordeel is dat betontegels vrij eenvoudig en goedkoop te leggen zijn.

Keramische tuintegels

Keramische tegels zijn de meest kleur- en krasvaste tegels die verkrijgbaar zijn. Deze tegels worden gemaakt van klei die op hoge temperatuur wordt gebakken. Door deze manier van produceren zijn keramische tegels heel hard en daardoor zeer slijtvast. Ook hun kleur blijft goed en vervaagt niet door bijvoorbeeld zonlicht. Keramische tegels gaan dan ook een leven lang mee. Daarnaast zijn de tegels zeer onderhoudsarm, omdat vuil en vocht er niet intrekt. Je hebt met deze tegels dus geen last van groene aanslag. Het grootste nadeel van deze tegels is de prijs. Keramische tegels zijn duur, zowel in aanschaf als het leggen.

Natuursteen tuintegels

Houd je van traditioneel, bekijk dan eens onze tegels van natuursteen. Deze tegels staan bekend om hun prachtige, unieke uitstraling. Natuursteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een natuurproduct. Hierdoor is geen steen hetzelfde. Natuurstenen tegels zijn zeer zwaar en stabiel, en gaan daardoor heel lang mee. Ook vragen deze stenen weinig onderhoud. Wel zijn ze krasgevoelig en kunnen ze niet goed tegen zuren en chemicaliën. Een ander nadeel is dat natuursteen zeer kostbaar is. Bij GSB Tuinmaterialen hebben we verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, graniet en kwartsiet.

Kom langs in een van onze winkels

De juiste tegels uitzoeken voor je tuin of terras is kan best ingewikkeld zijn. Gelukkig hebben we een team van enthousiaste tuinspecialisten dat jou graag helpt bij het maken van je keuze. Kom gerust eens langs in een van onze 19 vestigingen en laat je adviseren.