menu
 • Je offertelijst is leeg
Offerte wijzigen
Materiaal
Maat
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Kleur
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Prijs
Dikte
Geschikt voor oprit
Krasvastheid
Kleurvastheid
Onderhoudsgemak
Materiaal
Maat
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Kleur
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Prijs
Dikte
Geschikt voor oprit
Krasvastheid
Kleurvastheid
Onderhoudsgemak

Keramische tuintegels

Ben je op zoek naar keramische tuintegels om jouw terras mee aan te leggen of vernieuwen? Bij GSB Tuinmaterialen ontdek je diverse varianten van deze sterke tegelsoort. Bekijk hieronder alle keramische tegels in ons assortiment of breng een bezoekje aan een van onze 19 winkels om ze in het echt te bewonderen.

Wil je eerst meer informatie over keramische tuintegels? Onderaan deze pagina lees je o.a. meer over de kenmerken, waar je op moet letten bij de aankoop van deze tegels voor buiten, de verschillende formaten én krijg je antwoord op veelgestelde vragen.

237 artikelen
Keramische tegel Concrete 60x90x2 cm - Pearl
Keramische tegel 60x60x2 cm Ardesia Grey
Keramische tegel 60x60x2 cm Ardesia Nero
Keramische tegel 60x60x2 cm Gerona
Keramische tegel 60x60x2 cm Mataro
Keramische tegel 60x60x2 cm Playa de Pals
Keramische tegel 60x60x2 cm Olivian Black
Ceraplus 60x60x3 cm Balkan Gold
Ceraplus 60x60x3 cm Balkan Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Balkan Mocca
Ceraplus 60x60x3 cm Balkan Black
Ceraplus 60x60x3 cm Alpes Black
Ceraplus 60x60x3 cm Alpes Mocca
Ceraplus 60x60x3 cm Alpes Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Ardesia Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Ardesia Nero
Ceraplus 60x60x3 cm Olivian Black
Ceraplus 90x90x3 cm Olivian Black
Ceraplus 60x60x3 cm Black Berry Slate
Ceraplus 60x60x3 cm Old Town Beige
Ceraplus 60x60x3 cm Old Town Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Old Town Noce
Ceraplus 60x60x3 cm Fresco Black
Ceraplus 90x90x3 cm Fresco Decor Black
Ceraplus 90x90x3 cm Fresco Decor Grey
Ceraplus 90x90x3 cm Fresco Decor Taupe
Ceraplus 60x60x3 cm Fresco Grey
Ceraplus 90x90x3 cm Fresco Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Fresco Taupe
Ceraplus 60x60x3 cm Metal Black
Ceraplus 60x60x3 cm Metal Rusty
Ceraplus 90x90x3 cm Metal Rusty
Ceraplus 60x60x3 cm Metal Silver
Ceraplus 60x60x3 cm Cloudy Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Cloudy Nero
Ceraplus 60x60x3 cm Cloudy Smoke
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Bagnolo
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Bressa
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Grey
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Lavis
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Moka
Keramische tegel 120x120x2 cm Giant Vals
Keramische tegel 100x100x2 cm Port Dark
Keramische tegel 100x100x2 cm Port Grey
Keramische tegel 100x100x2 cm Port Mink
Ceraplus 60x60x3 cm Ardesia Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Ardesia Nero
Ceraplus 60x60x3 cm Olivian Black
Ceraplus 60x60x3 cm Ardennes Black
Ceraplus 60x60x3 cm Ardennes Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Cotta Black
Ceraplus 60x60x3 cm Cotta Grey
Ceraplus 60x60x3 cm Cotta Nocce
Ceraplus 60x60x3 cm Black Berry Slate
Keramische tegel 50x100x2 cm Cross Sand
Keramische tegel 50x100x2 cm Cross Silver
Keramische tegel 50x100x2 cm Cross Smoke
Keramische tegel 50x100x2 cm Eifel Dark
Keramische tegel 50x100x2 cm Eifel Moon
Keramische tegel 60x90x2 cm Old Town Greige
Keramische tegel 60x90x2 cm Old Town Noce
Keramische tegel 60x90x2 cm Old Town Sand
Keramische tegel 60x60x2 cm Damascus
Keramische tegels 60x90x2 cm Jerusalem Grey

Keramische tegels van GSB zijn de juiste keuze voor jouw tuin

Ben je van plan je terras aan te pakken of speel je met het idee voor een geheel nieuwe tuin? Met keramische tuintegels van GSB Tuinmaterialen maak je altijd de juiste keuze voor jouw buitenruimte. Je kunt de tegels vergelijken met die in je keuken of badkamer, maar dan voor buitengebruik. Ze zijn gemaakt van klei die op hoge temperatuur wordt gebakken. Het resultaat is een ontzettend hard product dat bij normaal gebruik niet slijt. Daarnaast wordt de kleur van een keramische tegel als het ware meegebakken, waardoor hij door de jaren nauwelijks verandert. Duurzame tegels dus, die ook nog eens krasbestendig, vorstbestendig, maatvast en superlicht zijn. Dat bespaart je een hoop energie bij het leggen.

De belangrijkste kenmerken van de keramische tegel:

 • Slijten niet of nauwelijks
 • Stoot- en krasbestendig
 • Kunnen goed tegen de zon (uv-bestendig) en zijn kleurvast
 • Zijn gemakkelijk te onderhouden
 • Zijn waterafstotend en kunnen goed tegen vorst
 • Hebben een antislip afwerking
 • lichtgewicht
 • Gaan een leven lang mee

 

Creëer een stijlvolle tuin met een tegel van keramiek

Keramische tegels in je tuin zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Ze tillen de look van je tuin en terras naar een hoger niveau. Zo hebben we keramische tegels die voorzien zijn van een patroon, maar ook varianten met kleur. Denk aan verschillende tinten grijs, zwart en bruin. Wat je smaak ook is, in ons brede assortiment zit gegarandeerd een passende keramische tuintegel. Ga je voor een keramische tuintegel van 60x60 cm in het donker graniet? Bekijk dan eens de Granite Dark tegel. Gaat je voorkeur eerder uit naar een keramische tegel met houtlook? Ook in die stijl hebben we verschillende varianten, zoals de Ceraplus 120x30x3 cm Woods Almond.

Hier moet je op letten bij de aankoop van keramische tegels

De beste manier om de juiste buitentegels voor je tuin te kiezen, is door eerst te bedenken wat je met de tegels wilt doen. Wil je dat ze decoratief of functioneel zijn? Ook moet je nadenken over hoeveel ruimte je hebt. Als je een grote oppervlakte wilt betegelen, kun je bijvoorbeeld meerdere verschillende tegels combineren. Heb je een kleinere ruimte dan kun je het beste bij één tegelstijl blijven om zo rust in je tuin te brengen. Daarnaast is het bij keramische tegels ook belangrijk om te weten op welke ondergrond je ze gaat leggen. Afhankelijk daarvan kun je bepalen welke afmeting en tegeldikte passen bij jouw plannen. Zo zijn er tegels van bijvoorbeeld 60x60 cm of 50x100 cm en variëren de diktes van 1 cm t/m 6 cm.

Mocht je niet zeker weten welke oplossing het beste past bij jouw tuin en kun je wel enig advies gebruiken? Kom dan langs bij een vestiging bij jouw in de buurt of neem telefonisch contact met ze op. Het lokale team van GSB denkt graag met je mee. Ook kun je even door onderstaande veelgestelde vragen scrollen. Wellicht vind je daar al een antwoord op jouw brandende vraag.

Veelgestelde vragen over keramische tuintegels

Wat zijn keramische tuintegels?

Keramische tegels zijn de meest kleur- en krasvaste tuintegels. Je kunt ze vergelijken met de tegels in je keuken of badkamer, maar dan voor buitengebruik. Keramische tegels zijn gemaakt van klei die op hoge temperatuur wordt gebakken. Het resultaat is een enorm hard product dat bij normaal gebruik niet verslijt. De kleur is als het ware meegebakken en zal ook na jaren nauwelijks veranderen.

Wat is het verschil tussen keramische tegels en betontegels?

Het grote voordeel van de keramische tuintegel is dat hij sterker en krasbestendiger is ten opzichte van de betontegel. Daarnaast is keramiek lichter dan beton, waardoor de keramische tegels makkelijker te tillen en te vervoeren zijn.

Wat is het verschil tussen keramische tegels en natuursteen tegels?

Een natuursteentegel is, zoals de naam al doet vermoeden, een echt product van de natuur. Deze tegels worden gemaakt uit grote blokken gesteente. Dit in tegenstelling tot de keramische buitentegels, die door de mens gemaakt worden met behulp van gebakken aarde en mineralen. Het voordeel hiervan is dat de looks van natuursteun worden geëvenaard, maar tegelijk ook extra functionaliteiten worden toegevoegd (o.a. de duurzaamheid, vorstbestendigheid, stroefheid en de kleurvastheid).

Welke verschillende afmetingen keramische tegels zijn er?

GSB Tuinmaterialen heeft keramische tuintegels in verscheidene afmetingen. Heb je al voor ogen welk legpatroon je wilt creëren in je tuin? Dan kun je hier rekening mee houden in de afmetingen. Als je voor een klassiek kruisverband gaat, heb je vierkante tegels nodig van bijvoorbeeld 60x60 cm of 100x100 cm. Als je voor een wat speelser effect kiest, kun je voor een wildverband gaan. Voor dit patroon heb je keramische tegels in meerdere afmetingen nodig. Bijvoorbeeld tegels van 60x60 cm, 120x120 cm en 30x120 cm. Zo creëer je een mix van verschillende tegels die zorgen voor afwisseling in je tuin.

Hoelang gaan keramische tegels mee?

Decoreer je je tuin met keramische tegels, dan heb je daar je leven lang plezier van; mits ze goed gelegd zijn. De belangrijkste kenmerken van deze buitentegel (hoge dichtheid van het materiaal, sterk, vorstbestendig en slijtvast) zorgen er namelijk voor dat ze erg duurzaam zijn én dus lang meegaan.

Kunnen keramische tegels tegen vorst?

Keramische tegels kunnen zeker goed tegen vorst. Met name de wat dikkere keramische tuintegels (3 cm dik) kunnen de gemiddelde Nederlandse winter gemakkelijk doorstaan. Voor tegels van 2 cm (of dunner) is het aan te raden een speciaal drainagesplit aan te leggen voor de waterafvoer. Op deze manier kunnen de tuintegels niet los vriezen en heb je er lang plezier van.

Zijn keramische buitentegels makkelijk te onderhouden?

Keramische tegels voor in de tuin zijn voor maar liefst 97% waterafstotend. Een van de kenmerken van keramiek is namelijk de erg hoge dichtheid van het materiaal. De tegel houdt daardoor het meeste vuil en vocht buiten. Daarnaast zijn de keramische buitentegels vlekvrij en hebben ze geen last van groene aanslag. Deze buitentegels reinigen is dus erg eenvoudig.

Kun je keramische buitentegels op zand leggen?

Keramische tegels van 3 cm of dikker kun je zeker op zand aanleggen. Zorg er dan wel voor dat het een stevig zandbed is, zodat de kans op verzakking zo klein mogelijk is. Kies je voor een tegel van 2 cm dik dan heb je een ondergrond van stabilisatiesplit nodig.

Worden keramische tegels snel glad?

Deze buitentegels zien er over het algemeen misschien glad uit, maar zijn eigenlijk erg stroef. De keramische tegel heeft dan ook niet of nauwelijks last van (regen)water en groene aanslag. Uitglijden doe je dus niet zomaar op deze tuintegels. Neem je toch liever het zeker voor het onzekere, dan kun je kiezen voor keramische tegels met een licht reliëf. Deze hobbelige bovenlaag maakt de tegel nog wat stroever. Blijf echter wel opletten bij winterweer. Als het vriest kan er namelijk een laagje ijs op de toplaag van de keramische tegel ontstaan.  

Tuintegel kopen

Heb je je keuze voor de keramische tuintegel gemaakt en heb je ook al een specifieke variant op het oog waarmee je je tuin wilt betegelen? Selecteer hem dan meteen in ons assortiment, voer het aantal vierkante meters in én vraag vrijblijvend een offerte aan met een simpele druk op de knop. Na het versturen van je offerteaanvraag pakt onze dichtstbijzijnde winkel je verzoek op.

Twijfel je nog of keramiek de juiste keuze is voor jouw tuin? Kijk dan eens bij de andere soorten tuintegels in ons assortiment. Naast keramische tegels verkopen we namelijk designtegels, betontegels, gecoate tegels, stoeptegels, natuursteen tegels en rubbertegels. Wil je ze van dichtbij zien? Neem dan vooral een kijkje bij een van onze vestigingen bij jouw in de buurt.