• Je offertelijst is leeg
  • Je winkelwagen is leeg
menu
Prijs
Geen filter opties gevonden
Buitenverblijven en overkappingen

Buitenverblijven en overkappingen

Met een overkapping geniet je veel meer van je tuin. Lekker in de schaduw tijdens zonnige, warme dagen. Heerlijk tot 's avonds laat chilen met een terraskachel onder je overkapping. En het grootste voordeel: je tuinmeubelen blijven droog als het regent. Niet altijd dat gesleep met de kussens, maar gewoon lekker neerploffen als je in de tuin wilt zijn. 

Een overkapping kun je gebruiken voor heel veel doeleinden. We geven je graag een paar voorbeelden:


Loungeplek ​

De afgelopen 2 jaar zijn we onze eigen buitenruimte steeds meer gaan waarderen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je een overkapping eigenlijk het hele jaar door als verlenging van je woonkamer kunt gebruiken. Lekker buiten eten, borrelen met familie, vrienden en kennissen. Kinderen die hun eigen chillplek hebben. Toepassingen genoeg!
Natuurlijk is de ene overkapping de andere niet, maar je kunt er altijd een fijne loungeplek van maken. Heb je een overkapping? Dan kun je er (glazen) wanden in plaatsen, zodat je heerlijk uit de wind en kou zit. Toch iets te fris? Verwarm bij met een (tuin)kachel of tafelhaard. Heb je een 'open' overkapping? Dan heb je zeker een warmtebron nodig als het kouder wordt, zoals een vuurkorf of tuinhaard en trek een dikke jas aan. Maak je overkapping af met een loungebank of een mooie tafel met comfortabele stoelen en kleed aan met accessoires. Denk aan kussens, plaids en kaarsen voor de sfeer. Zie je jezelf al zitten?


Tuinkantoor

We zijn met z'n allen steeds meer thuis gaan werken en de verwachting is dat dit een blijvend iets is. Het kan zijn dat je een aparte werkkamer hebt of dat je aan de keukentafel zit, maar zou het niet fantastisch zijn om je overkapping als eigen kantoor in de tuin te gebruiken? Echt een ruimte waar je tijdens je werkdag goed meters kunt maken en niet afgeleid wordt door 'huishoudelijke beslommeringen', zoals een draaiende wasmachine op de achtergrond. Ga je voor een tuinkantoor, creëer dan een goede (ergonomische) werkplek en zet een (kleine) vergadertafel neer.
In je tuinkantoor wil je vanzelfsprekend dezelfde faciliteiten hebben als binnen, zoals een snelle internetverbinding. Als je tuinkantoor helemaal achter in de tuin staat, dan kan het wifi signaal van je thuisnetwerk te zwak zijn. Een van de mogelijke oplossing is om je internet met een powerline adapter verder via het stroomnet naar de overkapping te sturen. Zo maak je een hotspot in je tuinkantoor, waardoor je tegelijkertijd het wifi signaal buiten versterkt en wifi achter in de tuin aanlegt. Werkse!


Hobby- en klusruimte

Een tuinhuis of overkapping kun je prima gebruiken als een hobby- of klusruimte! Geen rommel en lawaai in huis en je hoeft aan het eind van dag niet alles helemaal op te ruimen. Monteer rekken met haken en gaten aan de muur, zodat je gereedschap makkelijk en overzichtelijk aan de wanden van de overkapping op kunt hangen. Zorg wel dat je goed licht en iets van een warmtebron hebt, zodat je ook in donkere dagen de ruimte optimaal kunt gebruiken.


Opbergruimte

Herken je dit? Allemaal spullen die altijd in de weg staan als jij in de schuur je fiets wil pakken? Juist. Meestal wordt de schuur gebruikt als opbergruimte bij uitstek en meestal staat hij ook nog eens overvol. Bij jou ook? Gebruik je overkapping dan als extra opbergruimte. Bijvoorbeeld voor je tuin- of loungeset als je die in de winter liever niet buiten laat staan. Ook allerlei tuingereedschap, fietsen en kinderspeelgoed passen mooi in deze ruimte.