• Je offertelijst is leeg
  • Je winkelwagen is leeg
menu
Grondspots

Grondspots

Grondspots zet je in de aarde, de bovenzijde ligt gelijk met het oppervlak. Je kunt er planten, struiken en bomen mee aanlichten zonder dat de lampen zelf aandacht vragen. Het licht is vooral recht omhoog gericht, wil je opzij schijnen dan kun je beter een tuinspot gebruiken. 
3 artikelen
Agate
95,00
Atik R1
160,00
Nomia
87,00

Hoe plaats je een grondspot?

Een grondspot is bedoeld om in te graven in de grond. Je ziet dus alleen de bovenzijde.
Het plaatsen van de grondspots is eenvoudig, graaf een ondiep gat en plaats de spot erin. De kabel zit aan de onderzijde, je moet dus ook een sleuf maken naar de hoofdkabel. Omdat de lampen een veilige spanning hebben (12V), hoeft de sleuf niet diep te zijn. Natuurlijk moet je de kans beschadiging laag houden, maar het levert geen gevaarlijke situaties op.
Elke grondspot is voorzien van een connector, waarmee hij zonder gereedschap aan te sluiten is op de hoofdkabel.

Hoeveel licht geeft een grondspot?

Bij elke grondspot vind je een afbeelding die aangeeft wat het bereik is. Natuurlijk is dit enigszins afhankelijk van hoeveel licht je voldoende vind. Met onze Atik grondspot kun je tot ongeveer 15 meter hoog schijnen, met beide andere spots ruim 3 meter.
De Atik grondspot is dimbaar in 6 standen. Je stelt dit heel simpel in met een knopje op de spot, geen gedoe met apps dus.

Zijn de grondspots waterdicht?

Uiteraard zijn onze grondspots waterdicht, al zijn ze niet geschikt voor langdurige onderdompeling zoals in een vijver. De lampen hebben een beschermingswaarde van IP67, wat inhoudt dat ze bestand zijn tegen sterke waterstralen en waterplassen.

Kun je met de auto over de grondspots rijden?

Alleen de Agate is sterk genoeg om met een personenauto overheen te rijden. De andere spots kun je niet toepassen in bestrating. Ben je op zoek naar kleine lampjes in de bestrating, dan kun je ook kijken bij de inbouwspots. Deze lampjes zijn bedoeld als oriëntatieverlichting, niet om objecten te verlichten.

Kun je de grondspots richten?

De richting waarin de spots schijnen is niet of nauwelijks in te stellen. Het licht schijnt recht omhoog. Natuurlijk kun je de spot iets schuin in de grond plaatsen, maar dit is meestal niet mooi. Bij de Atik wordt een extra reflector meegeleverd. Hiermee kun je kiezen tussen een brede en smalle lichthoek. 
Heb je spots nodig die schuin naar boven of opzij schijnen, dan kun je beter een tuinspot kiezen. Deze staat boven de grond en zijn volledig instelbaar qua lichthoek.

Hoeveel garantie zit er op de grondspots?

Op onze grondspots krijg je 5 jaar garantie.

Lightpro systeem

Onze grondspots behoren tot het Lightpro systeem. Je hebt naast de lampen een transformator en hoofdkabel nodig. Op één transformator kun je meestal alle lampen aansluiten die je in de tuin wilt plaatsen.