Polymeerzand
Om dit voegmiddel in te vegen gebruik je een zachte bezem. Verder heb je een bladblazer en een tuinslang met sproeier nodig.
De voegen kun je aandrukken met een voegenroller, bij kleinere stenen gebruik je een trilplaat om de voegen goed te vullen.
Epoxyvoeg
Om dit voegmiddel in te vegen gebruik je een rubberen trekker. Verder heb je tuinslang met sproeier nodig.
De voegen kun je aandrukken met een voegenroller.
Voordelen voegencalculator
Met onze voegencalculator weet je precies hoeveel voegmateriaal je nodig hebt. Dit is belangrijk, omdat voegen een klus is die je eigenlijk in zijn geheel moet uitvoeren. Vaak wordt de hoeveelheid geschat, met de voegencalculator is dat niet nodig. Bij schatten wordt altijd uitgegaan van gemiddelden, terwijl de voegbreedte per klus nogal kan verschillen. En als je een voeg van 3 mm, één millimeter breder maakt, heb je 33% meer voegmiddel nodig! Door gebruik te maken van de voegencalculator heb je dit probleem niet. Denk van tevoren goed na over de breedte van de voeg, en je berekent nauwkeurig de hoeveelheid voegmiddel.
Hoe rekent de voegencalculator?
De voegencalculator berekent de hoeveelheid voegmiddel als volgt:
- Van alle voegen wordt de inhoud bepaald
- Hierna wordt er een voeg rondom bij opgeteld
- Het totaalvolume wordt vermenigvuldigd met het soortelijk gewicht
- Het resultaat is de hoeveelheid die je nodig hebt in kilogram
- De hoeveelheid voegmiddel wordt automatisch afgerond op hele verpakkingen
We hebben in de berekening geen rekening gehouden met verlies. Als je netjes werkt, heb je nauwelijks afval. Vaak is een voeg aan alle zijden niet nodig, daar zit dus al een beetje reserve in.
Heel belangrijk: als de je voegen gemiddeld een millimeter breder maakt dan berekend, heb je al snel veel meer voegmiddel nodig! Als een berekende voeg van 3 mm in de praktijk 4 mm breed wordt, heb je 33% extra voegmiddel nodig.
Ik wil gewoon voegzand gebruiken, hoe bereken ik daarvoor de hoeveelheid?
Voor gewoon voegzand kun je de hoeveel berekenen van polymeerzand. Het resultaat van die berekening geldt ook voor voegzand.
Met gewoon voegzand voorkom je geen onkruidgroei en mieren, dat is wel iets om rekening mee te houden.