menu
  • Je offertelijst is leeg
Offerte wijzigen
GSB

Voor & Na Tuin


De eigenaren van deze tuin wisten echt niet waar ze moesten beginnen. De tuin was een puinhoop, er viel weinig eer aan te behalen en het was heel veel werk. De moed was al bijna in hun schoenen gezakt, maar na 15 jaar moest er toch echt iets gebeuren. Hoe pakten ze het uiteindelijk aan? Eigenlijk was dat heel simpel: ze hebben het proces in stappen opgedeeld en zijn bij het begin begonnen. Zo kregen ze overzicht en zakte de ‘blinde paniek’ af.

Hoe zag de oude tuin eruit?

GSB
GSB
GSB

Ontwerp en aanleg nieuwe tuin

Aangezien deze mensen absoluut geen groene vingers hadden, schakelden ze een hovenier in. De hele tuin moest op de schop, dus hij hoefde verder nergens rekening mee te houden. Dat was wel zo gemakkelijk. De hovenier maakte een tuinontwerp en na wat kleine aanpassingen was dat al snel definitief. De materialen zochten ze samen met de hovenier uit bij een GSB-vestiging. Nadat de hele tuin (zowel voor als achter) leeg was gehaald, kon de hovenier met de aanleg beginnen.

Bestrating

Er lagen oude waalformaten van beton in de achtertuin en standaard grijze betontegels op de oprit. Op zich pasten de waalformaten (beton) goed bij de jaren ‘30 stijl van het huis, maar ze waren in de loop der jaren erg vaal geworden. In de nieuwe tuin is een combinatie gemaakt van tuintegels van 60x60 cm in een kleurmelange van geel, zalm en antraciet. Dat geeft het terras een hele zonnige uitstraling. Omdat deze tegels 6 cm dik zijn, konden ze ook gebruikt worden voor de oprit aan de zijkant van het huis. De rest van de bestrating bestaat uit gebakken waalformaten in een roodbruine kleur. Als kantopsluiting is er gebruik gemaakt van hardhout, rollagen en rechtopstaande gebakken waalformaten. De waalformaten zijn gevoegd met hardwordend voegmiddel om onkruid tussen de stenen en mieren zoveel mogelijk te voorkomen. Om speelse hoogteverschillen te maken zijn er muurtjes van stapelblokken geplaatst.
GSB
GSB
GSB
GSB
GSB

Schuur

De oude houten schuur stelde helemaal niets meer voor, dus een nieuwe schuur was hoognodig. De bewoners hebben de schuur laten herbouwen van zwart Zweeds rabat met binnenin een cementvloer. Natuurlijk had de vloer ook van standaard betontegels gelegd kunnen worden. Een alternatief zou een schuurgedeelte in combinatie met een overkapping geweest zijn.

Beplanting

De bewoners wilden graag een ongedwongen en speelse beplanting. De tuin ligt pal op het zuiden, daarom waren bomen voor de nodige schaduw zeker welkom. Om de aanblik van de houten schutting te doorbreken is er een laagblijvende haag van dennenboompjes voor geplaatst. Voor de rest is er gewerkt met diverse soorten grassen en vrolijke lente- en zomerbloeiers.  
GSB
GSB
GSB

Wil jij ook je tuin aanpakken?

Natuurlijk is iedere tuin anders en ieders wensen en budget zijn heel persoonlijk. Maar ook met beperkte mogelijkheden en een klein budget is er genoeg te realiseren. Heb je hulp nodig? Onze ervaren tuinspecialisten vind je bij een van onze vestigingen. Je bent altijd welkom!